Muzică
de film

Cristian Lolea a început să scrie muzică de film în anul 2004, atunci când regizorul Gheorghe Preda l-a ales pentru a compune muzica filmului său, Îngerul necesar. De la acel debut, Cristian Lolea scrie muzică de film în mod frecvent. Abordările sale muzicale acoperă o paletă foarte diversă, de la teme extrem de minimaliste (aşa cum se întâmplă în Breakdown), până la o muzică foarte complexă (ca în Îngerul necesar – un „fusion” între muzică simfonică, industrială şi electronică).

Pentru muzica sa de film, Cristian Lolea a fost distins cu Premiul „Georges Delerue” (în 2020, pentru Servants), Premiul pentru cea mai bună muzică originală la Festivalul Internațional de Film de la Saint-Jean-de-Luz (în 2020, pentru Servants), Mențiune Specială pentru muzică originală la Gala Cineaștilor din Republica Moldova (în 2020, pentru Grădina Sovietică), Premiul Uniunii Cineaștilor din România (în 2016, pentru Carmen, și în 2017, pentru Orizont) și Premiul Gopo (în 2008, pentru Îngerul necesar).

Regizori cu care Cristian Lolea a lucrat: Gheorghe Preda, Laurenţiu Rusescu, Adina Pintilie, Dan Piţa, Stelian Tănase, Napoleon Helmis, Andrei Gruzsniczki, Viorel Sergovici, Doru Niţescu, Marian Crișan, Ionuț Teianu, Dragoș Turea şi Ivan Ostrochovský.

Filme:

Om Câine
Regizor: Ștefan Constantinescu
Produs de: Micro Film, Doppelganger Film i Väst, Klas Film, Pandora Films
Muzica: Cristian Lolea
Distribuţia: Bogdan Dumitrache, Ofelia Popii, Cosmina Stratan, Simona Popescu, Liviu Pintileasa

Sinopsis
Acțiunea filmului are loc în apogeul crizei sanitare provocate de coronavirus când personajul principal, Doru, decide să revină în România, abandonându-și locul de muncă din Suedia. El susține că trebuie să asiste la botezul fiului celui mai bun prieten, dar în realitate are un alt plan. Alături de câinele mamei lui, Doru urmărește să își confirme bănuielile legate de infidelitatea soției. Timpul este scurt, Europa se pregătește să își închidă granițele, iar superiorii îi cer să se întoarcă de urgență în Suedia.
(lungmetraj, 2022)

Muzica:
În curând...


Linkuri externe
Pagina oficială de Facebook
Mai multe detalii pe IMDb
După 40 de zile
Regizor: Andrei Gruzsniczki
Produs de: AVVA MMIX Studio, Hai Hui Entertainment, Tangaj Production
Muzica: Cristian Lolea
Distribuția: Mircea Andreescu, Valer Dellakeza

Sinopsis
Emil nu crede în spirite. Titi este prietenul lui de când lumea. Iar Smaranda, soţia lui Emil, ei bine, ea este la doi metri sub pământ şi se pregăteşte de ziua judecăţii. După parastasul ei de 40 de zile, Titi pare cel mai oropsit om de pe faţa pământului şi începe să se stingă pe picioare. Emil vrea să reaprindă în el scânteia vieţii, dar eforturile lui sunt în zadar şi zilele lui Titi par numărate. Căci Smaranda s-a mutat după parastas în casa lui. De ce îl bântuie Smaranda?, asta e o poveste, dar lui Titi îi este greu s-o zică.
(lungmetraj, 2021)

Muzica:
În curând...

Linkuri externe
Pagina oficială de Facebook
Mai multe detalii pe IMDb
Servants
Regizor: Ivan Ostrochovský
Produs de: Punkchart films, Point Film, Rozhlas a televízia Slovenska, Negativ Film and Music Entertainment (IRE), Libra Film Productions, Hai Hui Entertainment, Sentimentalfilm
Muzica: Cristian Lolea, Miroslav Tóth
Distribuţia: Samuel Skyva, Samuel Polakovič, Vlad Ivanov, Vladimír Strnisko, Milan Mikulčík

Sinopsis
Anul 1980. Michal (Samuel Polakovič) și Juraj (Samuel Skyva) sunt elevi la un seminar teologic, în Cehoslovacia comunistă. Temându-se ca școala lor să nu fie închisă, profesorii își modelează elevii în așa fel încât să fie pe placul Partidului Comunist. Fiecare seminarist trebuie să decidă ce cale alege: cea ușoară, a colaborării cu regimul, sau cea în care devine el ținta regimului.
(lungmetraj, 2020)

Muzica:
Servants: Prelude Servants: Full Moon
Linkuri externe
Pagina oficială de Facebook
Mai multe detalii pe IMDb
The Soviet Garden
Regizor: Dragoș Turea
Produs de: Parmis Studio, Rova Film
Muzica: Cristian Lolea

Sinopsis
În timp ce investighează moartea misterioasă a bunicii sale, regizorul Dragoș Turea descoperă un experiment științific secret. După aproape zece ani de investigații, Dragoș dezvăluie planul secret de a transforma Repubilca Moldova în „Grădina Sovietică”, prin folosirea energiei radioactive în agricultura locală.
(documentar, 2019)

Muzica:
The Soviet Garden: Akimov The Soviet Garden: First Impulse The Soviet Garden: Stebel 3A
Linkuri externe
Official Webpage
More details on IMDb
Zavera
Regizor: Andrei Gruzsniczki
Produs de: Saga Film
Muzica: Cristian Lolea
Distribuţia: Dorian Boguță, Ioana Flora, Șerban Pavlu

Sinopsis
Ștefan Caragioiu, 50 de ani bătuți pe muchie, inginer constructor, are un blocaj existențial la moartea celui mai bun prieten al său, arhitectul Nic Papahontu, de care e legat prin tot ce a făcut până acum în viață. Nic reprezintă tot ceea ce și-ar fi dorit Ștefan de la viață: charismă, talent, dezinvoltură, o mare cultură și o știință a oamenilor.

Ce se întâmplă în clipa în care Nic moare accidental iar Ștefan este obligat să deschidă ochii asupra vieții din jurul lui și să ia decizii? Mai ales când descoperă că toate adevărurile în care a crezut până acum se clatină serios, inclusiv prietenia lui Nic.
(lungmetraj, 2019)

Muzica:
Zavera
Linkuri externe
Pagina web oficială
Mai multe detalii pe IMDb
In Search of the Lost Father
Regizor: Ionuţ Teianu
Produs de: Libra Film
Muzica: Cristian Lolea

Sinopsis
Când s-a născut John, în 1934, mama sa i-a dat trei nume: John, Constantin şi Brâncuşi. I-a spus că tatăl său e faimosul sculptor Constantin Brâncuşi, dar că nu trebuie să spună nimănui acest lucru. John a ţinut secretul toată viaţa. Acum, la 78 de ani, începe dificila misiune de a-şi regăsi tatăl pierdut.
(documentar, 2016)

Muzica:
În căutarea tatălui pierdut: Main Theme În căutarea tatălui pierdut: Brâncuși În căutarea tatălui pierdut: The Court House În căutarea tatălui pierdut: Atelier În căutarea tatălui pierdut: Vera

Linkuri externe
Pagina web oficială
Mai multe detalii pe IMDb

Regizor: Marian Crișan
Produs de: Solar Indie Junction, Mandragora Movies, Rova Film
Muzica Cristian Lolea
Distribuţia: András Hatházi, Rodica Lazăr, Bogdán Zsolt, Valeriu Andriuță, Emilian Oprea

Sinopsis
Încercând să îşi găsească „norocul”, Lucian (András Hatházi) şi Andra (Rodica Lazăr) – soţ şi soţie, preiau în administrare o cabană pierdută undeva în Munţii Apuseni. Lucrurile par să meargă bine până când Lucian realizează că tot ce se întâmplă pe munte şi la cabană e controlat de Zoli (Bogdán Zsolt), un cap al mafiei tăierilor ilegale de păduri.
(lungmetraj, 2015)

Vezi Trailer

Linkuri externe
Mai multe detalii pe IMDb
Pagina oficială de Facebook
Filmul de la capătul lumii
Regizor: Gheorghe Preda
Produs de: Mrakonia Film, Musitech Production
Muzica: Cristian Lolea
Distribuţia: Silvia Gîscă, Ioan Paraschiv

Sinopsis
Un bărbat și o femeie se întâlnesc pe o plajă pustie. La prima vedere, nimic spectaculos nu se poate întâmpla, însă sub aparența unei simple întâlniri se declanșează răsturnări de situație surprinzătoare si dramatice. Filmul este un omagiu reverențios și ironic adus lui Barton Fink, eroul filmului cu același nume al fraților Coen.
(scurt metraj, 2015)

Muzica:
F.C.L.: On the Beach III F.C.L.: The Murder I

Linkuri externe
Mai multe detalii pe IMDb
A Random Act of Kindness
Regizor: Andrei Gruzsniczki
Produs de: Rollin Studio
Muzica: Cristian Lolea
Distribuţia: Medeea Marinescu, Adrian Titieni

Sinopsis
O faptă bună spune povestea unui cuplu care îşi asumă salvarea unui câine comunitar lovit de o maşină. Cei doi iau câinele de pe stradă şi ajung cu el la o clinică particulară. Aici situaţia începe să le scape de sub control. Până unde întinzi o mână de ajutor atunci când te apuci să faci un bine?
(scurt metraj, 2015)

Muzica:
În curând...


Linkuri externe
Mai multe detalii pe IMDb
Pagina oficială de Facebook

Regizor: Doru Niţescu
Produs de: Filmex
Muzica: Cristian Lolea
Distribuţia: Rodica Lazăr, Iulia Lupaşcu, Adrian Titieni, Maia Morgenstern, Mimi Brănescu

Sinopsis
Într-o mică aşezare de la poalele munților, Mariana şi Puiu sunt o tânără familie cu doi copii: Carmen şi Mircea. Într-o dimineață mama şi fetiţa în vârstă de 10 ani pleacă la Bucureşti, pentru ceea ce ar trebui să fie un control medical de rutină. Însă lucrurile sunt mult mai complicate şi mai grave decât par. Lui Carmen, care nu mai poate zâmbi, doar un singur doctor, Sitaru, îi dă şanse de supravieţuire, şefa secţiei unde este internată considerând însă că orice intervenție este inutilă. Mariana nu poate accepta că nu este nimic de făcut şi, aproape singură împotriva tuturor, alege să se lupte pentru fiica ei.
(lung metraj, 2013)

Muzica:
Carmen: Lights & Shadows I Carmen: Mioara I Carmen: To Puiu's Father

Linkuri externe
Mai multe detalii pe IMDb
Pagina oficială de Facebook

Regizor: Viorel Sergovici, Radu Nicolae
Produs de: Silver Bullet, Opal Production
Muzica: Silent Strike, Cristian Lolea
Distribuţia: Andrew Pleavin, Zane Jarcu, Raluca Aprodu, Samuel Tastet, Doru Presecan

Sinopsis
Bazat pe o poveste adevărată şi pe confesiunea unui bancher important, The Gift este o viguroasă şi, uneori, plastică poveste despre corupţie, constrângeri şi câştiguri în mijlocul actualei crize financiare şi a reglementărilor politicilor fiscale de austeritate care au zdruncinat Europa de Est. Ce mai rămâne atunci când „planurile perfecte” se confruntă cu realitatea vieţii...
(lung metraj, 2012)

Muzica:
The Gift: The Fight The Gift: Calling Austria The Gift: Le Dossier

Linkuri externe
Mai multe detalii pe IMDb

Regizor: Cristina Nichituş
Produs de: Paradox Film
Muzica: Cristian Lolea
Distribuţia: Cecilia Bârbora, Mihai Bisericanu, Vali Mihali, Vasile Muraru, Valentin Teodosiu, Laura Vasiliu, Gabriel Spahiu, Andreea Măcelaru

Sinopsis
O comedie amară şi veselă despre tranziţie… Făcând haz de necaz, filmul prezintă o lume aflată în plină tranziție, cu personaje, cupluri și prieteni de tranziție și o tranziție abulică, cu apucături și obiceiuri care conduc către întâlnirea explozivă din final.
(lung metraj, 2012)

Muzica:
Mama ei de tranziţie: The City Mama ei de tranziţie: The Neighborhood Mama ei de tranziţie: Photos Mama ei de tranziţie: At the hospital Mama ei de tranziţie: Leaving Vitalie’s Place Mama ei de tranziţie: Chase I Mama ei de tranziţie: Falling Cauldrons Mama ei de tranziţie: Closing Credits

Regizor: Dan Piţa
Produs de: MediaPro Pictures
Muzica: Cristian Lolea
Distribuţia: Corneliu Ulici, Dragoş Dumitru, Adelaida Perjoiu, Anastasia Dumitrescu, Adrian Găzdaru

Sinopsis
Ceva bun de la viaţă este o poveste de viaţă despre prietenie, dragoste, visuri, greutăţi şi împliniri, toate presărate cu speranţă. Doi prieteni, crescuţi la casa de copii, îşi caută un rost în viaţă, în haosul tranziţiei postdecembriste.

Deşi nu e ceea ce îşi doresc, Mateo şi Ginel acceptă munca istovitoare în mină ca pe o cale de ieşire din situaţia precară în care se află. Ştiu că viaţa trebuie să aibă ceva bun pentru fiecare şi că depinde numai de ei să se desprindă de incertitudinea pe care destinul le-a aruncat-o în faţă.

Această decizie îi impinge pe un drum presărat cu surprize la tot pasul. Fraţi de cruce, cei doi nu încetează să aibă grijă unul de celălalt nici o clipă şi împreună reuşesc să treacă, prin propriile puteri, peste toate piedicile pe care le întâmpină.

De la preocupări mărunte la afaceri riscante, de la întâmplări în stare să provoace râsul la veritabile lecţii despre cei din jur şi de la idealuri mari la trăiri fireşti, Mateo şi Ginel descoperă treptat oamenii, banii şi iubirea. Într-un cuvânt, viaţa.
(lung metraj, 2011)

Muzica:
Ceva bun de la viaţă: Descending Into the Mine

Linkuri externe:
Website-ul oficial
Mai multe detalii pe IMDb
Pagina oficială de Facebook

Regizor: Gheorghe Preda
Produs de: Viorica Samson Manea & Scharf Film
Muzica: Cristian Lolea
Distribuţia: Corina Moise, Vitalie Bantaş

Sinopsis
O poveste neobişnuită despre prăbuşirea mintală a unei infirmiere dintr-un spital de psihiatrie.
(scurt metraj, 2011)

Muzica:
Breakdown: Opening Breakdown: In the Bath Breakdown: The End

Linkuri externe:
Mai multe detalii pe IMDb


Regizor: Stelian Tănase
Produs de: Filmex
Muzica: Cristian Lolea (aranjament/orchestraţie)
Tema Muzica lă: Dinu Olăraşu

Sinopsis
Republica Socialistă România, anii '80. „Raiul" lui Ceauşescu era o ţară lipsită de speranţă, fără mâncare, un loc unde, pentru a crea „omul nou", a fost sacrificat viitorul oamenilor. Atotputernica Securitate, serviciul secret al lui Ceauşescu, supraveghea totul şi pe toţi. România era o ţară închisă, o mare închisoare din care nimeni nu putea evada...

Şi totuşi... Nişte oameni extraordinar de curajoşi au încercat! Unii dintre ei au reuşit, alţii nu, plătind cu propria viaţă. În bărci, înotând sau alergând, oamenii au incercat să lase în urmă „raiul" comunist şi să-şi găsească fericirea în ţările vestice. Două poveşti despre curaj şi sacrificiu, despre trădători şi trişori, despre nebunia absolută a unui regim totalitar şi, mai ales, despre nevoia de libertate!
(documentar, 2011)

Muzica:
Fuga din Rai: Escape from Heaven

Linkuri externe:
Mai multe detalii pe IMDb


Regizor: Adina Pintilie
Produs de: Filmex, Manekino Film, Cinema Studio of Romanian Ministry of Culture
Muzica: Cristian Lolea/ Marius Gâlea

Sinopsis
În timpul regimului comunist din România (1945-1989), mii de oameni şi-au riscat viaţa încercând să părăsească ţara. Disperarea i-a făcut să inventeze metode incredibile de a trece graniţa ilegal. Câţiva au reuşit să scape, dar cei mai mulţi şi-au pierdut viaţa în aceste încercări.

Oxygen este inspirat dintr-un astfel de caz: un bărbat care a încercat să treacă ilegal Dunărea, având cu el numai un tub de oxigen.
(documentar de scurt metraj, 2010)

Linkuri externe:
Mai multe detalii pe IMDb
Pagina oficială de web

Regizor: Stelian Tănase
Produs de: Filmex, Ministerul Culturii şi Cultelor din România
Muzica: Cristian Lolea

(serial documentar, 2008)

Muzica:
Descriptio Moldaviae: Main Title Descriptio Moldaviae: Politics Descriptio Moldaviae: People

Linkuri externe
Mai multe detalii IMDb

Regizor: Andrei Gruzsniczki
Produs de: Libra Film
Muzica: Cristian Lolea
Distribuţia: Doru Ana, Luminiţa Erga, Constantin Ghenescu

Sinopsis
În viaţa de zi cu zi suntem îndrumaţi de tot felul de ‘Instrucţiuni de utilizare’ şi ’Manuale pentru consumatori’. Însă nimeni nu ne spune cum să procedăm dacă ne trezim pe un pat de morgă, aşteptându-ne propria autopsie. Acum domnul Anghel este gata să afle.
(scurt metraj, 2007)

Linkuri externe:
Mai multe detalii pe IMDb
Pagina oficială de web

Regizor: Gheorghe Preda
Produs de: MDV Film
Muzica: Cristian Lolea
Distribuţia: Anca Florea, Emily Daler, Constantin Florescu

Sinopsis
Ana este pianistă şi compozitoare. E tânără, are o poziţie socială de invidiat, proiecte Muzica le diverse şi multă energie. Locuieşte într-o casă mare, decorată minimalist, în alb şi negru, într-o zonă rezidenţială.

Un necunoscut îi trimite de la distanţă paradoxale dovezi de dragoste. Sunt mesaje ironice, cadouri neaşteptate, manipulări inteligente. Toate semnalele care vin din partea lui au ceva în comun: culoarea albastră şi o nuanţă moralizatoare.

Ritualul său de seducţie e mai degrabă o defilare a puterii, dar şi a inteligenţei sale, căci e suficient ca Ana să-şi dorească ceva şi peste puţin timp acel "ceva" va fi al ei.

Realitatea din jurul femeii va fi treptat modificată, iar ea se va simţi din ce în ce mai mult ca un actor într-un show mediatic uriaş, al cărui scenariu îi rămâne până la sfârşit necunoscut.

Spectatorul este lăsat să-şi imagineze motivaţiile şi intenţiile personajului nevăzut din film, care, asemeni unui zeu capricios, organizează în jurul său un întreg spectacol, dând dovezi de dragoste imprevizibile şi paradoxale.
(lung metraj, 2007)

Muzica: Îngerul necesar: Opening Title Theme Îngerul necesar: Concert Îngerul necesar: Eating Theme II Îngerul necesar: The Trafficators Îngerul necesar: Memories I Îngerul necesar: Aquarium Theme I Îngerul necesar: Memories II Îngerul necesar: Mom’s phone call Îngerul necesar: Blue Angel (instrumental) Îngerul necesar: Memories III Îngerul necesar: I Wanna Meet You! Îngerul necesar: Finding the Hospital Îngerul necesar: Memories IV Îngerul necesar: Sanctus Îngerul necesar: End Title Theme
Linkuri externe:
Website-ul oficial
Mai multe detalii pe IMDb
Pagina oficială de Facebook

Regizor: Gheorghe Preda
Produs de: Fundaţia Euroest, Petrom S.A., Asociaţia Iniţiativa Civică
Muzica: Cristian Lolea
Distribuţia: Andi Vasluianu, Ana Ularu, Toma Cuzin, Cătălin Neamţu

Sinopsis
Povestea unui dependent de gaming care îşi pierde prietenii, iubita şi locul de muncă din pricina acestui viciu.
(scurt metraj, 2005)

Muzica: Un pod plin de jucării stricate: The Game

Regizor: Napoleon Helmis
Produs de: Ro De Film
Muzica: Cristian Lolea
Distribuţia: Gheorghe Visu, Constantin Drăgănescu, Constantin Florescu, Toma Cuzin

Sinopsis
Challenge Day este o întrecere sportivă dintre un oraş din România şi unul din Japonia. Oraşul care strânge în ziua concursului cei mai mulţi oameni ieşiţi să facă sport în aer liber este declarat câştigător. Un paznic de noapte iese din tură şi refuză să ia parte la frenezia generată de dorinta de a face sport oriunde, pentru a-i intrece pe japonezi. În final ni se dezvăluie identitatea acestuia: este un fost campion mondial şi olimpic de canotaj. O metaforă despre uitare.
(scurt metraj, 2005)

Linkuri externe:
Mai multe detalii pe IMDb